Mitä on klassinen pilates?

Klassinen pilates on saksalaisen Joseph Pilates:n kehittämä liikuntamenetelmä. Meidän studiossa opetetaan samaa pilatesmetodia niin tarkasti kuin mahdollista, suorana jatkumona Josephin oppilaiden (elderien) omien oppilaiden kautta. Nämä oppilaat ovat olleet mentoreitamme. Harjoitteet kehittävät yhtä aikaa venyvyyttä, kestävyyttä, voimaa ja koko kehon hallintaa. Klassisen pilateksen harrastamisen hyödyt näkyvät nopeasti jokapäiväisessä elämässä kehon taloudellisena ja oikeana käyttönä erilaisissa tilanteissa. Studiossamme harjoittelemme klassista pilatesta myös laitteiden avulla, jotta tekniikat saadaan jo alkuvaiheessa kuntoon, säilyvät näin myös mielessä paremmin.

Kenelle klassinen pilates sopii?

Klassisessa pilateksessa koko keho pääsee töihin ja haastaa yhtä hyvin vasta-alkajat, arkiliikunnan harrastajat kuin kokeneet urheilijatkin. Sopii loistavasti korjaamaan lihasepätasapainoja, lihaskalvojen vaivoja, kuntouttavana apuna loukkaantumisien hoitoon sekä istumatyöstä aiheutuneisiin kehon ongelmiin. Pilatesta harjoittelevat yleensä saavat laadukkaampaa unta. Tasapainoisemman vartalon lisäksi myös mieli tasapainottuu sekä eri liikkeet hierovat sisäelimiä ja edistävät niiden toimintaa. Klassisessa pilateksessa on myös tietty harjoitusjärjestys, se haastaa muistia kun tietämys aiheesta syvenee. Kannattaa aloittaa alkeiskurssista ja sitten siirtyä Mat-Barrel -tunnille ja myös käydä Pilates Small Equipment -tunnilla. Sen jälkeen Pilates Reformer -tunneista saa kaiken irti! Workshopeissa sukelletaan sitten vielä syvemmälle yksityiskohtiin ja usein onkin jokin erityinen teema jonka ympärillä haastetaan vartaloa ja mieltä.

Pilates Reformer

Meidän pilates-kurssit esiteltynä lyhyesti

Klassisen pilateksen alkeiskurssi

Käymme kurssilla läpi alkeistason liikesarjan sekä tutustumme studion pilateslaitteisiin. Kurssilla syvennytään pilatesmetodiin ja sen periaatteisiin: hallintaan, keskittymiseen, keskikehon käyttöön, hengitykseen, täsmällisyyteen ja liikkeen virtaukseen. Kurssin avulla saat apua esimerkiksi selkävaivoihin.  Kurssin jälkeen on helppo jatkaa studion drop-in tunneilla sekä Pilates Solo/Duo -tunneilla vauhdikkaan kehityksen varmistamiseksi.

Mammapilates -kurssi (raskausajalle sekä raskauden jälkeiseen aikaan)

Raskauden aikana kehossa tapahtuu paljon muutoksia; kurssi valmistaa sinua synnytystä varten sekä vahvistaa ja venyttää kehoa monipuolisesti. Kurssin aikana vahvistamme lantiopohjan lihaksia sekä avaamme rintakehää ja olkapäitä. Parannamme mahdollisia selkäkipuja ja ryhtiä, sekä keskitymme hengitysliikkeisiin ja lempeään venyttelyyn. Kurssin voi käydä heti alkuraskaudesta tai voit tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoitukset ovat mahdollisia tehdä aivan synnytykseen saakka. Aikaisempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita. 

Pilates Workshop

Workshopeissa käsitellään yksi teema ja käytetään koko studion laitevarastoa hyväksi. Tuntien aikana käymme läpi teemaan liittyvää teoriaa ja kokeillaan samanlaisia liikkeitä eri laitteilla. Workshopit sopivat kaikille jotka haluavat syventää oma tietämystä ja lisätä liikkeitä lihasmuistiin. Workshopin lisätietoja pystyt hyödyntämään heti viikkotunneilla ja huomaat sen kehossasi.

Pilates-viikkotuntitarjonta

Pilates Mat Foundation

Tällä tunnilla tehdään klassisen pilateksen mattoharjoituksia ja tästä syystä tällä tunnilla onkin helpointa aloittaa. Harjoitukset avaavat rintakehää ja lantiota, korjaavat selkärangan virheasentoja sekä vahvistavat, venyttävät ja harjoittavat selkää, jalkoja, yläruumista ja olkapäitä erittäin tehokkaasti. Keskivartalon lihakset löytyvät varmasti jo alkutaipaleella. Aloitamme perusteista ja haastamme osallistujia oman tason mukaisesti. Saatamme ottaa laitteita myös käyttöön.

Pilates Circuit

Tämä tunti sopii myös hyvin alkeiskurssin käyneille. Tunnin aikana keskitymme pilateksen tiettyyn liikesarjaan ja käytämme vaihtelevasti kaikkia välineitä. Koska liikesarja on sama mutta välineet vaihtuvat viikottain, ymmärrys metodista kasvaa. Lihasvoima myös lisääntyy ärsykkeen muuttuessa. Kokeilemalla pilatesta huomaat helposti sen hyödyt: parantunut ryhti, lihaksiston kehitys ja lisääntynyt notkeus. Myös tasapaino ja nivelten liikeradat kehittyvät. Lisäksi kehon stressi- ja jännitystiloja saadaan helpotettua. 

Pilates Reformer

Tällä pienryhmätunnilla käytämme reformer-laitetta, joka auttaa suorittamaan liikkeet tarkemmin, tehokkaammin ja monipuolisemmin. Tämä on haastellisin pilates-laite, sillä se liikkuu. Kehitys on nopeaa; laite ohjaa hallitsemaan kehoa paremmin. Reformerin avulla saamme myös enemmän tuntumaa heikompiin lihaksiin ja lihasjumeihin. Tunnin aikana tulevat tutut liikesarjat esille tehostetusti, myöhemmin siirrytään vielä haastavampiin sarjoihin. Tunnin osallistujamäärä on rajoitettu kolmeen, parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Pilates Solo /Duo

Pilates Solo tai Duo -tunnilla harjoittelet yksin tai kaverin kanssa opettajan ohjauksessa. Tällä tunnilla korostuvat yksilölliset liikkeet ja treenin eteneminen omassa tahdissa. Tunnin aikana koko studion varusteet ovat käytössä. Koska yksityistunnilla ohjaaja on kahdestaan asiakkaan (tai asiakkaiden kanssa), treeni on tarkempaa ja intensiivisempää; usein on kyseessä jokin ongelmanratkaisu tai erityinen tavoite. Esimerkiksi tasapainotetaan vartaloa opettelemalla liikkeitä kotiläksyiksi asti. Tai vaikkapa keskitytään kehittämään lihasvoimaa tai parantamaan notkeutta. Voidaan myös tehdä liikkeitä joilla varmistetaan stressin ja jännitysten vapautuminen kehosta.

Mitä jooga on? Mitä me opetamme?

Jooga sanskritin sanana (योग) tarkoittaa yhteyttä kehon ja mielen välillä. Jooga sisältää fyysisiä, mentaalisia ja henkisiä harjoituksia. Jooga on filosofia, ei uskonto. Joogan perimä on Intiassa ja viitteitä hindulaisuuteen ja jainalaisuuteen sekä buddhalaisuuteen löytyy. Ajattelemme että kun keho voi hyvin, mielikin voi paremmin. Tunneillamme pyrimme rauhoittamaan kehoa ja mieltä: antautumaan joogan tilaan. Opetamme astanga- ja hatha-joogaa, lisäämme tunteihin elementtejä vinyasa -tyylisistä harjoituksista.  Saatat päästä tunneillamme meditatiiviseen tilaan; opetamme myös hengitys- ja keskittymisharjoituksia.

AcroYoga Montréal

Laji tarjoaa oven leikkimieliseen ja kaikinpuolin turvalliseen ympäristöön. Arobaattisia temppuja ihmiset ovat tehneet aina,  AcroYoga Montréalin perustajat Eugene Poku ja Jessie Goldberg yhdistivät monet eri maailmat luomalla erityisen akrobaattisen ympäristön yli 20 vuotta sitten. Siihen sisältyy joogista filosofiaa ja rakennetta, tanssillisia elementtejä sekä yhteisöä vahvistavia ja rakentavia piirteitä.  Opettajakoulutuksessa he neljä Jill Campbellin ja Heidi Blaisin kanssa ovat sertifioineet myös Timon ja Lindan opettajiksi.

Joogakurssimme tilauksesta

AcroYoga Basics

Käymme läpi akrojoogan perusteet ja tutustumme perustason liikkeisiin ja asentoihin, joista myöhemmässä vaiheessa rakennetaan flow-sarjoja. Pääasia tunneilla on turvallisuuden jälkeen se että kaikilla on hauskaa ja saadaan herätettyä sisäinen lapsi. Oma mielikuvitus päästetään valloilleen! Kurssi sopii aloittelijoille, jotka eivät ole kokeilleet akrojoogaa aiemmin tai joilla on jo hieman tuntumaa lajiin. Omaa paria ei tarvita.

 AcroYoga Montréal Workshop

Luvassa on AcroYoga Montréal -tyylisiä liikkeitä, paljon inversioita ja tanssin inspiroimia vivahteita! Omaa paria ei välttämättä tarvita, sillä toimimme ryhmänä workshopin aikana. Mukana pelejä ja leikkejä sekä osallistujien tason mukainen progressio hienoihin liikesarjoihin kaikin puolin turvallisessa ympäristössä!

Deep RELAX

Deep RELAX on oivallinen hetki pysähtyä ja kuunnella omia tarpeitaan. Tällä tunnilla tehdään pitkä yin tyylinen jooga, venyttelyä, meditaatiota ja hengitysharjoituksia sekä palauttavia liikkeitä pilateksesta. Tunnin aikana voimme hemmotella, kuunnella itseämme ja lähteä tunnin jälkeen palautuneen energian saattelemana.

Jooga -Tilaustuntitarjonta

AcroYoga

Akrotreeneissä harjoitellaan hyvässä seurassa ja omassa tahdissa. Alussa tehdään lämmittely yhdessä ja sen jälkeen kaikki voivat harjoitella omatoimisesti tekniikoita tuettuna, ryhmäharjoitteet myös mahdollisia! Akrojoogan tunnit rakennetaan osallistujien tason mukaan jotta kaikki saisivat antoisan ja hauskan kokemuksen.

Thai Yoga Massage

"Muinainen hieronta"  (นวดแผนโบราณ) on thaimaalainen metodi jossa hierotaan ja venytetään paria omaa kehonpainoa käyttäen. Hierottaessa keskitytään myös antavan osapuolen ergonomiaan. Joogatyyppiset venytykset ja kehoa vapauttavat heijaukset tulevat tutuiksi. Tunnille voi tulla parin kanssa tai ilman. Jaamme tunnin kahteen osaan, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan molempia rooleja.

Mobility-tilaustunti

Mobility and Fascia Training

Tällä tunnilla tehdään lihaskalvoille liikuttavia ja herättäviä liikkeitä. Lihaskalvojen treeni ja merkitys liikkuvuudessa ovat vielä melko uusia juttuja maailmassa. Uutta tutkimustyötä ja tuloksia tulee esiin vuosittain. Tämän tunnin liikesarjat on rakennettu tämän uudenlaisen menetelmän ympärille, käytämme uutta tietoa jolla parannetaan liikkuvuutta, hoidetaan vammoja ja autetaan kehoa uudistumaan nopeammin. Tunnin aikana käytämme pieniä välineitä apuna.